Il·luminacions. Catalunya Visionària

Posted: by http://deus-ex-machina.atspace.com/ in

Del martes, 17 de febrero de 2009 al martes, 17 de marzo de 2009
Martes, Miércoles, Jueves, Viernes, Sábado, Domingo
A las 11:00 Horas

CCCB
Montalegre 5, Barcelona 08001
Precio: 4'50€.

El CCCB presenta fins el 17 de març, Il·luminacions. Catalunya visionària. Una visió del pensament i la creació de Catalunya a càrrer de Pilar Parcerisas.

Nota de prensa

El CCCB presenta l’exposició Il•luminacions. Catalunya Visionària, del 17 de febrer al 17 de maig de 2009. La mostra, comissariada per la historiadora i crítica d’art Pilar Parcerisas, és un itinerari pel pensament i la creació a Catalunya des de l’època de Ramon Llull fins als nostres dies amb la presència majoritària d’artistes i creadors visionaris.

Catalunya ha estat un país avançat gràcies a la intuïció i a la visió de les seves individualitats, permeables als corrents de pensament europeu i a les noves ideologies revolucionàries. Aquesta és una exposició que ens apropa a l’obra d’aquestes figures del món de les arts i les lletres, de la ciència i del pensament que han obert perspectives i han trencat motlles.

Una exposició sobre els il•luminats i els arrauxats, el llegat dels quals ha obert les portes de la modernitat a Catalunya al llarg de vuit segles

Amb obra de BATAILLE, BEUYS, BOFILL, BONASTRUC SA PORTA, BROSSA, CERDÀ, CLAVÉ, CIRLOT, DALÍ, DUCHAMP, FONTCUBERTA, FORTUNY, GATCPAC, GAUDÍ, LE CORBUSIER, LLULL, MAN RAY, MIRALLES, MIRÓ, MONTOLIU, MONTURIOL, PEREJAUME, PICABIA, PICASSO, SALVAT-PAPASSEIT, SISA, TÀPIES i VERDAGUER entre d’altres

L´exposició, amb disseny de l´arquitecte Lluís Pau, conté 800 obres d´art i de ciència. Alguns àmbits de la mostra es completen amb una instal·lació d´un artista contemporani, el treball del qual té relació amb la temàtica i el pensament que l´han originat.

Horari:
Dimarts a diumenge: de 11 a 20 h. Dijous 11-22h. Dilluns no festius: tancat.

www.cccb.org